Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Sprekk

Usynlig sprekk

Ikke alle sprekker er å trakte efter.  For eksempel kan man godt greie seg uten en sprekk i et T-rør.  Den lille delen i aliminium hadde en sprekk som er så fin at trykket i bremsevæsken ikke synker tilstrekkelig til at jeg merker det, men så stor at ørsmå mengder bremsevæske lekker ut.

Efter hvert vil støv feste seg til de ørsmå mengdene  væske og Styrmann legger merke til en underlig flekk (på en ellers skitten sykkel).  Jeg hadde sett på flekken på forskjermen i to dager og undret meg.  Vi var på en bensinstasjon da materialet gav etter, sprekken åpnet seg og slapp ut alt bremsetrykket.

Men her er tingen: Når sprekken er identifisert (så fin at den ikke på noen måte er synlig på bildet), og man er i den lille fillebyen Vale de Cambra, hvor får man tak i et nytt T-rør?

Vel, vår metode er å blir kjent med en ung mann som kaster seg i bilen og prater seg inn på en ellers stengt spesialforretning et par titalls kilometer unna.  Dermed ble vi bare et par timer forsinket, selv om det i en periode så mørkt ut.

Jeg kan forresten ikke klage til BMW på denne: Bremserørene er Spiegler og jog monterte dem for omlag syv år siden.  Men i dag sprakk altså T-røret.

Men: Dagen endte med diger middag hos venner i Porto.  Når enden er god, da er alt godt.

Comments are closed.