Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Med Edel til San Miniato

Penne con cinghiale

Tricotta

Noen ganger  må alle gledene på kontoret vike.  Noen ganger må man rett og slett bare gjøre sin plikt.  I dag var en slik dag.  Så selv om jeg lengtet efter å lese enda mer om Drupal for å kunne utvikle nettstedet vårt så tok jeg motvillig Tryggve med på tur.  Edel skal snart reise hjem og da er det bare rett og rimelig at jeg tar henne med på lunch.
Som alltid er det hun som betaler lunchen, men i teorien er det jeg som tar henne med og ikke omvendt.  Noen vrangforestillinger må en mann kunne unne seg.

Klokken har blitt over ellve før vi kommer oss avgårde.  Det er farlig sent og den klart beste lunchen innen rekkevidde er å finne på Osteria Agricola del Podere del Grillo utenfor San Miniato.  Vi kaller det bare “hos Barbara”.

Solen skinner, det er 15 grader i skyggen men vind gjør at vi ikke glemmer at det er vinter.  Vi er skjønt enige om at vinter i Toscana er helt greit.  Det er to timer til lunchen begynner og det gir rom for noen omveier.  Vi svinger oss bedagelig gjennom “the rolling hills of Chianti”.

Grunnen vi har for å unnslippe våre traurige liv er at Edel skal en liten tur til Norge.  For å “manne seg opp” til være der en stund trenger hun litt toscansk vind i håret.  Og hun fortjener lunch hos Barbara.

I tillegg til lunchen skal vi spise middag på Trattoria di Montemagno.  Derfor må vi moderere oss.  Som primo tar vi penne con chingiale.  Dernest litt ost.  Tricotta er det man lager efter at man har laget ricotta.  I tillegg et utvalg porcorino.

Edel og Tryggve

Til og fra San Miniato

Enda er jeg ikke i havn med å flytte ting og tang fra Bamsefar over på Tryggve.  Det viktigste som står igjen er å få knyttet to telefoner opp til samtaleanlegget.  Heller ikke har jeg flyttet de senkede fothvilerne og den forlengede girskifteren (spaken?).  I tillegg må jeg skifte sim-ringen som sitter der akslingen kommer ut av girkassen.  Og, sist men ikke minst: Jeg må sende ene sidevesken til England for å få den rettet opp efter vårt lille uhell i Spania.

142 km på en fin onsdag,

Comments are closed.