Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Autobahn


Dersom du skulle fundere på hvordan det er å (fullt lovlig) kjøre i 187 km/t med en BMW R1150GS, da skal du bare ta en titt på filmen. Der filmen er tatt opp er det tre filer. I den helt til høyre kjører de store vogntogene med fartssperre i presis 100 km/t. I midten flyter trafikken fint i 130-140 km/t. I den venstre filen der lever Bamsefar og jeg i 187 km/t (i henhold til min GPS).
Saken er at jeg har vært en tur i Nederland, og dit bør man kjøre (sykkel, naturligvis).

Det er mye å se på veien (det er jo over 1.400 km hver vei). Det mest spektakulære er turen ned fra Alpene ved Passo di San Gottardo. Det er mange hundre meter fritt fall, det er ikke noe autovern, og veidekket det er såpeglatt brostein. Kan man kjøre ned her uten å få kick trenger man legehjelp.

For oss som er fra Norge (og ekstremt opptatt av å følge regler) er det meget spesiellt å skulle passere to tusen biler i nødfeltet til høyre for dem alle sammen. Men dersom alternativet er å stå i timesvis i kø er valget enkelt.

Til slutt: Når man har kjørt 2.500 km og det bare er noen korte timer til man er hjemme, men det er nødvendig å passere Appeninnene, da kan man tillate seg å vri litt på håndtaket på høyre side. Filmen viser hvordan jeg ikke tør passere en lastebil, før jeg gjør det, og koser meg oppover SS62 fra Modena mot La Spezia (før jeg tar igjen neste samling med biler).

Rapport fra hele turen er her:
Første del er her.
Andre del er her.
Tredje del er her.
Fjerde del er her.

Uansett, her er profilen fra hjemturen (gjort i ett strekk 1.437 km); klikk på den for å se detaljene. Starten er i Nederland (under 0 moh), over noen høyder i Tyskland, derefter over Passo di San Gottardo, over Po-sletten, over Appeninnene ved Passo della Cisa, langs havet sørover til Pisa, og opp på høyden her hvor vi bor.

Comments are closed.