Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

EU-kontroll

Her i Italia er det EU-kontroll også på motorsykler. Det fikk jeg vite for tre år siden da vognkortet ble inndratt i en trafikkontroll fordi jeg aldri hadde vært inne til kontroll. Motorsykler skal inn hver annet år.

Det er altså tre år siden Bamsefar sist var inne så jeg er ett år for sent ute.  Hvordan skal man huske slikt når det ikke kommer noen påminnelse i posten? Uansett – vi troppet opp som avtalt i dag. Bryteren til venstre blinklys er litt vrien, og han bruker litt olje (og det er mer enn 60.000 km siden forrige kontroll), så jeg var litt nervøs. Men han passerte kontrollen uten merknader. Men ikke som jeg hadde tenkt.

Det som skjedde var følgende.
Jeg kjørte inn i hallen og satte ham opp på hovedstøtten. Jeg gikk noen meter unna og tenkte at nå ville jeg i normale tilfeller ha røkt en sigarett.  Kontrollen begynte med sjekk av dekk og felger. Alt ok.  Så er det avgass og lyd som skal undersøkes.  Da starter man motoren – naturlig nok. Men saken er den at Bamsefar har veldig store sidevesker, og nedi der finnes det både regntøy, verktøy, ekstra bensin, litt olje, og andre greier. Eller med andre ord: Han er litt baktung. Så dersom en kontrollør-dust trykker på startknappen uten å holde klutsjen helt inn, vel, da gjør han et byks fremover og kommer ned fra hovedstøtten helt på egen hånd.

Dio buono ropte dusten da en 280 kilos fulltanket Bamsefar gikk overende.  Og han skal takke sin Gud for at han rakk å hoppe unna.  Han kunne ha blitt stygt skadet der mellom Bamsefar i fritt fall, måleinstrumenter, ledninger, verktøy, og greier.  Heldigvis dundret ikke Bamsefar i gulvet for avgassmåleren og en PC tok av for fallet.  Men jeg vet egentlig ikke hva som ville ha vært best: Braket av Bamsefar mot sementen, eller den knasende lyden av Bamsefar mot eletronikk.

Dusten sto lamslått og så på mens jeg løftet Bamsefar på hjulene og spurte om han var OK (Bamsefar, altså).  Da situasjonen var under kontroll gikk dusten med stive ben ut på kontoret, stemplet vognkortet med “Neste kontroll i 2012”, og gav meg det uten ett ord.

Men vi er i Italia: ved utgangen ble jeg likevel avkrevet 64,20 euro for vel gjennomført kontroll.

Comments are closed.