Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Urk (les: clutch)

Neste fredag, om bare 10 dager, er planen at vi skal kjøre til Bari (850 km), ta ferge til Hellas, kjøre 14 dager rundt og ha ferie, ferge tilbake, og 850 km hjem.  I går, på vei hjem fra Firenze begynte clutchen å slippe.
Fordi motoren er bærende element er det en større operasjon å skifte clutchen.  Jeg som ikke har garasje er også avhengig av godt vær.  Umulig å gjøre det selv, med andre ord.

BMW sa at om jeg kommer med pasienten i morgen tidlig skal de kunne ha ham klar tirsdag eller onsdag.  Prisen blir minst 700 euro.

urk!

5 comments to Urk (les: clutch)

 • Å skifte clutch efter 136.000 km er ikke urimelig. Men vi som har BMW blir jo sjokkert når noe må skiftes – vi forventer rett og slett at selv slitedelene varer evig. Sykkelen skal være ferdig tirsdag eller onsdag. Eneste trøsten er at det har satt igang en prosess som nok leder til en 2007-09 R1200GS Adventure.

 • Øivind Amlien

  Akkja, men i de årene du har hatt Bamsefar, har du kanskje ikke hatt svært mange (store) utlegg utover service og forbruksartikler? Husker bakdemperen, men alt-i-alt?
  Selv har jeg akkurat lagt ut €500,- til Zumo 660 + €300 til Bluetooth-system (Cardo Q2 multiset = Jeg får nav-instr., MP3, FMradio) og jeg og madame kan samtidig snakke med hverandre innen ca. 500mtr.). Tror det blir bra, og hyggelig. Men mye å finne ut av (Har ikke brukt GPS før!).

 • 938 euro. Bytter ikke pressplater, men sylinderen som driver clutchen må byttes. Sukk.
  Alternativet var en 2006-modell 1200GSA til 11.500 euro.

 • Jeg er veldig glad jeg kunne kreke meg på verksted her i Pisa hvor jeg kjenner dem godt. Neste uke hadde vi stått på landsbygden i Hellas uten å kunne språket. Heldigvsi har de (fremdeles) euro 🙂 Vi skal ned til BMW i eftermiddag for endelig pristilbud. Om det blir veldig dyrt, da frakter jeg den hjem og gjø det selv senere. Men da må vi enten reise med en Transalp, eller kjøpe en brukt R1200GSA. Om vi kjøper, da blir Bamsefar satt i utleie her nede. Vet mer i eftermiddag (om jeg må bruke 700 euro eller 10.000 – en ikke ubetydelig forskjell).

 • Øivind Amlien

  Akkja. Du har jo engstet deg litt over kløtsjen tidligere også. Så nå er det slutt. Men så vidt jeg husker, har du kjørt laangt med den du har nå (130000 km. +-). Og det er slett ikke verst, det. Oljebad(flerplate)kløtsjer KAN holde litt lenger, forutsatt pen kjøring, men-men. Om bare fiberplata skal byttes kommer du kanskje rimeligere ut (enn de €700)? Eller inngår både trustlager og fjærer i “byttepakka”?