Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Snart blinklys

Fra en R1200GS

Fra en R1200GS

I ti år har Bamsefar stått ute i all slags vær.  Det går særlig ut over elektriske kontakter.  Særlig bryterne på styret er utsatt for fukt.  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått liv i blinklysene med WD-40.   Men nå er det slutt: Ingen av dem fungerer lengere.

Av min venn Marco, som tilfeldigvis arbeider som mekanisker hos BMW, har jeg fått et sett brytere fra en død R1200GS (døde i en trafikkulykke tror jeg).  Her ser du all plasten, og fem brytere.  Nå skal jeg forsøke å transplantere én bryter på hver side inn i Bamsefar.

Marco sier bryterne skal være de samme, men at han ikke vet om det er mulig å få ut de gamle uten å ødelegge holderen (den er muligens limt sammen).  Jeg skal gjøre et forsøk på å åpne én av dem i dag.

Eller er det verdt å merke seg at alle bryterne er uten tilstand.  Det vil si, når du trykker dem inn kortslutter du de to lederne.  Når du slipper knappen brytes forbindelsen.  Fordi elekronikken (“hjernen”) ombord registrerer at den ene lederen gikk til grunn setter den i gang med det du ønsket (blinke til høyre, for eksempel).  Der med blir bryterne mye enklere å lage.  Problemet er naturligvis stadig mer elektronikk.

Comments are closed.