Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Skrue

En skrue, sies det

Drill og skrue

I henhold til manualen så skal man kunne ta ut den store kontakten som tenningsnøkkelen styrer, bare ved å fjerne en liten skrue.  Liten er ordet, for den er mikroskopisk.  Det er fordi det ikke skal være å legg å fjerne den, naturligvis (vi snakker om tenningen her).  Og, den ser ut til å være innsatt med lakk eller lim.

Det går ikke så veldig fort fremover med denne reperasjonen vil jeg si.  jeg vet jo ikke engang om jeg leter efter feilen på riktig sted.

Om det ikke er i selve kontakten, da kan feilen ligge inne i låsen.  Den må drilles ut.  Og for å komme til med drillen må store deler av fronten demonteres.  Sukk.

Noen titalls timer med testing senere er vi, “vi” som i GSpot på ADVrider.com, at feilen trolig skyldes en dårlig lodding eller irr i en kontakt i det som på koblingssjema heter “X9340 Soldering point”.

X9340 Soldering point

Ekspertene forteller  at X9340 er å finne inne i en “stump” på venstre side, rett foran ABS-pumpen.  Den jeg holder i hånden.

Nå er det bare å kjøpe tjære-tajp (skrives “tape” tajp i disse dager?  Eller kanskje taip, teip, tæip?) og så begynne med operasjonen.

1 comment to Skrue

  • Øivind Amlien

    Hei igjen. Kjenner ikke GS’n teknisk, men hadde en K75. Den hadde en svær, mangepolig bredkontakt som forbandt nærmest alt på sykkelen, inklusive tenning og motorstyring. Se om du finner en slik. Min satt i nærheten av batteriet. Tror at CRC-olje el. tilsvarende kan gjøre underverker inni der…
    Tviler – som du forstår – på om feilen ligger i tenningslåsen. Den er vel bare en rel. enkel/mekanisk bryter.