Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Spisetur

Forsinkelse

Verdt turen

Planen var enkel: Lunch i Roma og middag i Venezia; det er tradisjon her i huset at nå Hustruen lar meg være i fred, da spiser jeg lunch i Roma. 

The best laid schemes o’ mice an’ men
Gang aft agley
.

Men det kom noen i vein.  Omlag en halvmeter med sne kom i veien.  Kartet det er flatt og det må nok innrømmes at jeg også tidligere har glemt at det er fjell i Toscana.  Bare så det er sagt: Om man velger motorvien fra Arezzo til Ravenna, og det gjør man fordi det er kortest, da skal man huske på at i januar er bare én fil i hver retning brøytet, det er kolonnekjøring, og temperaturen er omlag minus ti grader der oppe i tusen meters høyde.  Drømmen om å suse over fjellet i 130 km/t ble det ikke noe av.  Og dermed ble det ikke mulig å rekke til Venezia til middag.

Isteden dro jeg til Bologna.  Ikke et dårlig sted å spise middag det heller.  Hele turen kan studeres hos SpotWalla.  Det stilige her er at dette kartet ble oppdater mens jeg kjørte.  Vi har skaffet oss en SPOT Tracker.  Fantastisk greie!

Bunnfrossent

I Roma fant jeg en liten trattoria som serverte en meget bra tira mi su.  I Bologna fant jeg ikke en trattoria i det hele tatt, men heller et kjøkken.  En armada av mopeder brakte mat ut til kundene.  Men jeg forklarte min nød og fikk sitte ned og spise likevel.    Secondo var det vi vil kalle en schnitzel servert med bacon og en tykk ostesaus.  Meget, meget bra.

Denne første fridagen har vi lært følgende:

  1. Når temperaturen synker ned under ti grader, og farten er 130 km/t, da må varmen på i håndtakene.
  2. Når temperaturen synker ned under fem grader, og farten er 130 km/t, da må varmevesten på og varmen i håndtakene opp på fullt.
  3. Selv om det er ti kuldegrader så dugger ikke visiret på min Nolan.
  4. Et par ullsokker er nok; ikke kald på bena selv om det er ti kuldegrader og farten er 50 km/t

Ellers kan man jo legger merke til at det ikke er farlig å legge fra seg hanskene i vasken når vannet er frosset helt til bunnen.

Men det beste av alt: Selv i januar så blir jeg brun i ansiktet av solen!  940 km på en flott søndag.

Comments are closed.