Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Tur

Pitigliano

MC-klubben i Grosseto

Vi startet årets føste uke med en 650 km lang tur.  Slik det bør være, mener nå jeg.  Derefter har det ikke vært anledning til å kjøre én eneste meter.  Men nå begynner en ny uke, med nye muligheter.  Jeg håper å kunne ta igjen i det minste noe av det tapte.

I fjor kjørte vi 24.000 km.  Det er mindre enn jeg skulle ønske.  Jeg kan ikke bare skylde på omstendighetene; jeg har også vært litt dårlig til å prioritere i helgene.  Men 2011 skal bli et godt år, håper jeg.
Men det er ergelig at nå som jeg har tid og anledning, nå ligger det metervis med sne både her og der.  Hvordan kan man suse til Zurich og besøke venner på denne tiden av året?  Eller til Delft?  Eller til Oslo for den saks skyld?

På vår vei til Pitigliano stoppet vi for lunch in Scansano.  Et bra sted vi kommer tilbake til senere.  Da vi skulle dra følger en av de andre gjestene med ut.  Han er medlem i MC-klubben i Grosseto og var naturligvis interessert i den touring-modifiserte GSen.  Han rystet forbløffet på hodet da vi spurte om ikke han kjørte nå om vinteren.  Tross alt bare 10 varmegrader og det er alt for lite, må vite.

Alle elektriske systemer om bord ser ut til å fungere utmerket.  Men sikringsboksen er nå helt full.  Den leverer strøm til lys og strøm i sidekoffertene, varmehåndtak, gps, to varmevester, to sett ekstralys og samtaleanlegget.  Hvordan man kan leve med en sykkel som har mindre enn 750W generator er mer enn jeg forstår.

Gamle greier

De trange gatene i Pitigliano er verdt et studium.  Gjennom døgnet skifter lyset og bringer frem de mest fantastiske sjatteringer av lys og skygge.  Og i nattens mørke står en gammel scooter og venter tålmodig.

1 comment to Tur

  • Merete Kosberg

    Pitigliano- en av mine favorittlandsbyer! Og har du sett solnedgangen i Scansano? Fra borgen? Det har jeg. Og handla på det litt store enoteket på vegen ut av byen i retning Amiata, men likevel inne i byen: Veldig koselig eldre dame som kan det meste når det gjelder vin, og aldeles ujålete. Ellers kjørte jeg mye på de vegene da jeg bodde i Santa Fiora. Håper du kjøpte med deg noe Morellino, Tage, det finnes mange gode, og de er billigere enn storebrødrene fra Montalcino og Montepulciano! Her på berget,dvs Norge, har endelig noen morellinoer kommet på Vinmonopolet, men foreløpig i bestillingslista. Montecucco har også kommet der, så verden går litt framover!