Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Hviledag

"Frokost"

Dette blir en trist dag. Noen i familien mener at stumpen en massert tilstrekkelig, og at en hviledag ertingen.  Andre i familien mener at ingenting gir slik hvile som å kjøre motorsykkel.  Men “noen” er kaptein mens “andre” bare er styrmann.  Dermed skal vi “hvile oss” en hel dag.  Eftersom hviledagen er hellig betyr det blant annet at “andre” ikke kjører avgårde på sin motorsykkel for å finne et spennende sted å spise frokost.  Isteden ble det i går handlet inn “mat” og “kaffe”.  Butikken var av Rima-typen, men så billig at den ikke engang hadde frisk melk.  Dyreste vinen kostet 4.49 euro.  Den var ikke noe særlig.

Hjemmelaget portvin

Som sagt: Denne dagen skal sløses vekk på de milelange strendene nord for Lisboa.  Det er 18 varmegrader i skyggen nå, solen stråler, og vi skal altså “kose oss” fremfor å suse rundt i Portugal.

Jeg ser stort på det og tenker at å sløse bort en feriedag er prisen jeg må betale for å ha Henne med på tur.  Det er det verdt.

Jeg får trøste meg med minnene om hvordan hjemmelaget portvin lukter.  Å spise middag i Porto og få servert hjemmelaget portvin, det er nesten verdt en hel ferie i seg selv.  Porto i Porto er like bra som Marsala i Marsala, Chianti i Chanti og Barolo i Barolo.

4 comments to Hviledag

 • Sissel

  Det ble en deilig dag. Fikk tilogmed vasket noen klesplagg som toerket i sola mens jeg slappet av i én slags hengekoye som faktisk var meget behagelig. Og dagen etter var det flott aa vaere paa hjul igjen. Som dere forstaar, hustruen har det bare bra.

 • Edel Vedaa

  Stakkars Tage, en hel dag på stranden og se på Hustruen som bader, soler seg og sover litt! Nå håper jeg at Bamsefar “oppfører” seg slik at dere kommer vel fram til Montemagno før påske. husk at vi skal til Sardinia i juni, da må han være i godlune!
  Hilsen “eksosrypa”

 • edel solskinsbakk

  Hei Tage.
  En trist dag? det MENER du vel ikke? Når fruen er lykkelig er vel også du lykkelig? Hils Sissel.
  mvh
  edel&Louis

 • Merete Kosberg

  Men Tage, da! Har du ikke forstått at en REISE ikke bare er strekning, men også den tida man må bruke for å absorbere strekninga? Inntrykk skal pleies, de skal være noe mer enn glimt i fart. Men det var kanskje ikke dette din fru mente? Godt at du fant hjemmelaga portvin, da. Den hører jo med til nytelsen undervegs. Nå gleder jeg meg til deres egenproduserte olivenolje- håper også at jeg kan få en skvett limoncello når jeg kommer! (Caroline har fått sansen for limoncello,- selv om ho avstår fra godterier grunnet sukker!!!) Klem til begge,- kjør safe! Merete