Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Rømmegrøt

Tryggve på Valdresflya

Stile: Det skal spises

Landets beste rømmegrøt, den finner man på Valdresflya.  Så enkelt er det.  Er ikke lørdag formiddag oppfunnet for å spise rømmegrøt?  I det minste var det fast med grøt på lørdag da Hustruen og jeg ble sammen for tre hundre år siden (eller når det nå var).

Efter å ha passert Beitostølen og Bygdin, oppe på selve Valdresflya, høyt hevet over lavlandets mas og stress, der ligger Valdresflya Vandrerhjem.  Der er ikke rømmegrøten laget fra en pose, men av rømme.  Serveres med rød saft (hva ellers?).

Vaffel laget av rømme

Solen skinner og TSJ, Tryggve og jeg dro opp og prøvesmakte.  Turen kunne studeres mens den pågikk her.

Første tur i Norge.  Veiene i Norge er jo så dårlige, har jeg hørt.  Derfor er det med glede jeg kan fortelle at strekningen Sandvika – Valdresflya – Vinstra – Espedalen – Gjøvik – Dokka – VEstsiden av Randsjorden – Gamle Hadelandsvei ikke er dårlig i det hele tatt.  De dårlige veiene er altså et annet sted.  Letingen fortsetter.

Men vi kan rapportere at på Valdresflya, der er det kalt.  Faktisk under null.  Og sne i massevis.  Men grøten og vaffelen er så god at det er verdt det.  Kaffen forbigår vi i stillhet.

TSJ på Jotunheimveien

TSJ utviste en bra mengde pågangsmot på sine aller første MC-tur.  Litt øm i bakenden efter 600 km, men ved godt mot!  Slikt liker vi, Tryggve og jeg.

2 comments to Rømmegrøt

 • Merete Kosberg

  Og hva med vegen om vakre Jæren? Velkommen alltid, til meg på Figgjo ved Sandnes. God mat og drikke, samt respektabelt losji loves, i tillegg til det en måtte ønske av guiding og service ellers!

  Merete

 • Heidi og Gunnar

  Hei på deg.
  Flott at du besøker Norge, men når du først gjør det og skal ta turen nordover mot Jotunheimen hvorfor kjører du ikke den peneste veien langs Mjøsas vestre bredd fra Minnesund til Lillhammer?

  Mvh
  Heidi og Gunnar