Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Royalbeemer

Hr. Royalbeemer

Hustruen er klar

Har man ikke tid til å kjøre, ja da må man bruke tiden til det nest beste: Spise middag.  I kveld er det Hr. Royalbeemer fra ADVrider som kommer på besøk.  Han har lest om våre MC-eventyr ved å følge med på Riding in Tuscany.  Der har han sett at vi forsøker så godt vi kan å tilby lunch eller middag til alle motorsyklister som setter seg ned ved bordet.  Han har reist fra Canada for å spise middag med oss.  Noen andre planer også, naturligvis, men her er han på plass med sin stab.

Staben består av hustruen og et vennepar.  Hustruen (hans) er flyvertinne i internasjonal luftfart og tilbringer mesteparten av sin tid i andre land (eller i luften).  Vennene, derimot, er på sin første tur i Europa.  De besøker både Syden (Forum Romanum, det Skjeve Tårn, le Cinque Terre) og Italia (Aulla, Montemagno).  Riktig hva de skal oppleve ved vårt norske middagsbord er litt uklart.

Maurice, Dorothy og Aline

Vi har lagt opp til å servere marinert ansjos (efter å ha filetert dem har de ligget noen timer i eddik; serveres med finhakket, mild løk og persille, i olje).  Derefter vermicelli (“syltynn spaghetti”) med vongole lupini (Hustruen elsker det!), kalvestek kokt i rødvin, og til slutt hjemmelaget is.  Jeg må lære meg fler retter; disse har jeg servert (for) mange ganger allerede.

Til dette hadde vi først en hvit fra Pitigliano, så en hvit fra Sardinia, rød fra Chianti Classico, og Muscato d’Asti.  Da vi var kommet oss gjennom programmet kom det frem at vennene hadde oppdaget limoncello.  Da kunne jeg servere min hjemmelagede.  Mer skal det ikke til for å skape suksess.

Vi har stor glede av disse middagene med fremmede.  Vår udelte erfaring er at folk som kommer langveis fra, de er hyggelige.  Trolig er det som Mormor pleide å si: De du treffer på fjellet er alltid hyggelige for de sure sitter hjemme og er sure.  Det samme gjelder tydeligvis for motorsyklister.

Matrester på kjøkkenet

3 comments to Royalbeemer

 • Dere skal bare komme. Jeg kan lage mer mat enn dere kan spise 🙂

 • Tor Sollie

  Dine små referat fra de besøk dere har hatt gjør at en mat- og vinglad motorsyklist i sin beste alder (50+) blir fristet over evne til å reise nedover.
  Har i lengre tid forsøkt å overtale kona om at vi må en tur til Toscana for å hilse på, få forslag til turer m.m.
  Virker som et fantastisk sted med herlig vertskap!

 • Frode Fjeld

  Da er det vel bare å gi rette vedkommende beskjed om at kjøkkenet er verdt en (transatlantisk) tur?