Bok

Et utvalg av rapportene fra Giro Toscana er utgitt i bokform. Boken kan kjøpes her.

Arkiv

Den gamle veien

Den nye broen

Den nye broen

Den gamle veien

Den gamle veien

Det er jo åpenbart at når under en slik ny og fin bro bare det være en gammel vei. Mer om det om et øyeblikk.

Jeg er på tur alene i fjellene i sør-øst Sardinia.  Det var rett og slett for kaldt i morges da jeg dro, og Hustruen valgte å være igjen nede ved kysten.  Det har sine fordeler, men også sine ulemper.
Fordelen er at jeg er fri til å undersøke hva som er i enden av små grusveier.  Ulempen er åpenbar: Jeg må greie meg uten Hustru.

Planen for dagen er å kjøre en stor sløyfe i fjellene i de sentrale deler av Sardinia.  Men så er det en nuraghe jeg bare må besøke, og så er det en flott landsby, og em liten omvei, og det ene og det andre.

Jeg drikker kaffe på en bar.  Da jeg skal betale sier bartenderen at en fyr i andre delen av lokalet allerede har betalt for meg.  Jeg går bort og takker, og spør hva årsaken er.  Han sier at jeg åpenbart er turist, altså gjest her på Sardinia, og det er en glede å ønske meg velkommer ved å betale kaffen for meg.

En times tid senere er jeg på en annen bar i en annen by.  Da jeg skal betale sier baristaen at den gamle mannen som var i baren da jeg kom, men som har gått, han betalte for meg.  Sardinia, det er stedet!

Men, altså, den gamle veien som må være der nede i dalen ett eller annet sted.  Jeg tråkler med nedover en liten grusvei.  Flott å kjøre motorsykkel og se på den store broen, og vite at jeg ikke er innestengt hverken i en bil eller på broen.

Tryggve bader

Tryggve bader

Nede i dalen mangler det bro; en bekk heller enn en elv, vil nå jeg si.

Men her er dagens lærdom: Selv en bekk krever oppmerksomhet.  En stor sten på bunnen, litt for liten fart, og vips så ligger Tryggve i vannkanten.
Litt strev å få ham på bena igjen, men resten av dagen gikk fint.

Comments are closed.